TT Circuit Assen

TT Circuit Assen Beschikbare plaatsen
Beleef de Gamma Racing Day geheel GRATIS vanaf één van maar liefst acht magnifieke tribunes of lekker op het grastalud rondom de beroemde TT-baan. Vergeet niet de paddock te bezoeken! Kinderen tot de leeftijd van 12 hebben GRATIS toegang tot de Gamma Racing Day, ook tot de paddock, het binnenterrein. De ingangen van het circuit zijn gesitueerd ter hoogte van de parkeerplaatsen aan de Tunnelweg, de Noordlus (Madijk), de Haarbocht en achter de Hoofdtribune. De ingangen en kassa’s naar de paddock bevinden zich aan de Tunnelweg en bij de voetgangerstunnel onder de Hoofdtribune.

Voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn is er zowel naast de Hoofdtribune als bij de Ossebroeken een rolstoelplateau, toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel en een begeleider. Alleen vanuit het plateau op de Ossebroeken is ook de paddock te bereiken, aangezien de tunnel onder de Hoofdtribune met een rolstoel niet toegankelijk is. Het TT Circuit Assen voorziet niet in speciale parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers. Wij adviseren met name deze bezoekers ruim voor aanvang aanwezig te zijn om de meeste kans te maken op een parkeerplaats nabij in- en uitgangen.

Routebeschrijving

Routebeschrijving

Per Auto / motor
Het TT Circuit Assen ligt pal aan de A28. Het circuit is goed te bereiken met het openbaar vervoer en automobilisten en motorrijders parkeren gratis. Bezoekers, deelnemer, journalisten en gasten worden door de verkeersbegeleiders naar de betreffende parkeerterreinen geleid. Voor paddockbezoekers afhankelijk van een rolstoel die uit de richting Groningen komen geldt: neem niet de eerste afslag TT Circuit, maar afslag 31a. U komt dan bij de tunnelweg of TT Hall te staan. Neemt u de eerste afslag dan parkeert u achter de Hoofdtribune en wordt u geconfronteerd met een voetgangerstunnel met daarin trappen richting paddock.

Per Openbaar Vervoer
U bereikt Station Assen via trein of bus. Vanaf het station rijden op zaterdag en zondag pendelbussen heen en weer naar de Noordlus van TT Circuit Assen. De reguliere OV-tarieven zijn hier op van toepassing. Het is ook mogelijk vanaf het station een taxi te nemen naar het circuit. Tegenover het station bevindt zich een taxistandplaats.

 

Wijziging traject Groningen-Assen
Op 6 augustus voert ProRail spoorvernieuwingen uit op het traject Groningen-Assen. Daardoor rijden er NS-bussen in plaats van treinen op dit traject. Check uw reis vanaf 10 dagen voor vertrek in de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app.
TIPS

TIPS

Enkele tips voor de dag van bezoek

  • Vertrek vroeg van huis om veel vertraging te vermijden. Het TT Circuit is open vanaf 07.00 uur in de morgen. Profiteer daarvan om uw favoriete plekje op het circuit tijdig te kunnen bereiken.
  • Controleer het internet waar wegwerkzaamheden of werkzaamheden aan het spoor zullen plaats vinden;
  • Volg al voordat u Assen bereikt heeft de verkeersborden die verwijzen naar het TT Circuit en volg op locatie de aanwijzingen op van de verkeersbegeleiders. Zij wijzen u naar de juiste parkeerlocaties;
  • Schakel uw navigatiesysteem uit ter hoogte van Hoogeveen wanneer u uit zuidelijke richting komt! Volg uitsluitend de informatieborden langs de A28 en de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders!
  • In Assen en omgeving zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden voor bezoekers van de Gamma Racing Day.
    Bezoek de site van VVV Assen voor een volledig overzicht aan verblijfsmogelijkheden in Assen en omgeving.Gamma Ford Avia Yamaha Eru Radio Veronica Telesport