TT Circuit Assen

TT Circuit Assen Beschikbare plaatsen
Beleef de GAMMA Racing Day geheel GRATIS vanaf één van de maar liefst acht tribunes of nestel je op het grastalud rondom de beroemde TT-baan. Mindervaliden kunnen met een reguliere mindervalidenparkeerkaart gebruik maken van twee gereserveerde parkeerterreinen en twee mindervalidenplateaus. Bekijk hier het uitzicht vanaf de beschikbare tribunes en taluds. De ingangen van het circuit zijn gesitueerd ter hoogte van de parkeerplaatsen aan de Tunnelweg, de Noordlus (Madijk), de Haarbocht en achter de Hoofdtribune. De ingangen en kassa’s naar de paddock bevinden zich aan de Tunnelweg en bij de voetgangerstunnel onder de Hoofdtribune.

Als mindervalide naar de GAMMA Racing Day
Je kunt tijdens de GAMMA Racing Day met je eigen reguliere mindervalidenparkeerkaart op twee plekken parkeren: achter de Strubbentribune (dichtbij het mindervalidenplateau van de Haarbocht) of op het parkeerveld bij de ingang van de tunnel (als je naar de paddock wilt). Tijdens de GAMMA Racing Day zijn twee mindervalidenplateaus geopend: de Haarbochttribune (bereikbaar via verharding) en de Ossebroekentribune (bereikbaar via halfverharding). Deze plateaus zijn toegankelijk voor mindervaliden en één eventuele begeleider. In de directe omgeving van de plateaus bevinden zich aangepaste toiletvoorzieningen. Let op: wil je de paddock bezoeken, maak dan gebruik van het plateau in de Ossebroeken, op geringe afstand van de ingang paddock aan de tunnelweg. Je kunt namelijk met een rolstoel geen gebruik maken van de voetgangerstunnel onder de Hoofdtribune. 
Routebeschrijving

Routebeschrijving

Per Auto / motor
Het TT Circuit Assen ligt pal aan de A28. Het circuit is goed te bereiken met het openbaar vervoer en automobilisten en motorrijders parkeren gratis. Bezoekers, deelnemer, journalisten en gasten worden door de verkeersbegeleiders naar de betreffende parkeerterreinen geleid. Voor paddockbezoekers afhankelijk van een rolstoel geldt: toon je invalidenkaart aan de verkeersgeleiders en geef aan dat je gebruik wilt maken van het voor mindervaliden gereserveerde parkeerterrein achter de Strubbentribune. Je vermijdt dan dat je achter de Hoofdtribune terecht komt en wordt geconfronteerd met een voetgangerstunnel met daarin trappen richting paddock.

Per Openbaar Vervoer
Je bereikt Station Assen via trein of bus. Vanaf het station rijden op zaterdag en zondag pendelbussen heen en weer naar de Noordlus van TT Circuit Assen. Een enkele reis kost 2,50 euro, een retour 5,00 euro. Het is ook mogelijk vanaf het station een taxi te nemen naar het circuit. Tegenover het station bevindt zich een taxistandplaats.

TIPS

TIPS

Enkele tips voor de dag van bezoek

  • Vertrek vroeg van huis om veel vertraging te vermijden. Het TT Circuit is open vanaf 07.00 uur in de morgen. Profiteer daarvan om je favoriete plekje op het circuit tijdig te kunnen bereiken.
  • Controleer het internet waar wegwerkzaamheden of werkzaamheden aan het spoor zullen plaats vinden;
  • Volg al voordat je Assen bereikt hebt de verkeersborden die verwijzen naar het TT Circuit en volg op locatie de aanwijzingen op van de verkeersbegeleiders. Zij wijzen je naar de juiste parkeerlocaties;
  • Schakel je navigatiesysteem uit ter hoogte van Hoogeveen wanneer je uit zuidelijke richting komt! Volg uitsluitend de informatieborden langs de A28 en de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders!
  • In Assen en omgeving zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden voor bezoekers van de Gamma Racing Day.
    Bezoek de site van VVV Assen voor een volledig overzicht aan verblijfsmogelijkheden in Assen en omgeving.Gamma Eru Ford valvoline Drenthe Telegraaf RadioNL