Snelste waterstof- en snelste zonneauto ter wereld

Snelste waterstof- en snelste zonneauto ter wereld

De GAMMA Racing Day is niet alleen bekend van GRATIS Formule 1-demonstraties, maar ook van demonstraties en races met innovatieve voertuigen. Bij de eerste editie in 2011 debuteerde de in samenwerking met de TU Delft ontwikkelde ‘Superbus’ van wijlen astronaut Wubbo Ockels en werd de eerste elektrische motorrace verreden. Tijdens de 2019-editie komen opnieuw  twee wereldberoemde auto’s van de TU Delft in de baan.


Het Forze Hydrogen Electric Racing Team slaagde er vorig jaar op Assen in om als eerste waterstofauto ter wereld in een autorace met ‘benzinebroeders’ winnend af te sluiten. De waterstofracer van TU Delft, houder van het wereldsnelheidsrecord op de Nürburgring, komt ook dit jaar aan de start binnen de Supercar Challenge.


Dit jaar debuteert het bekendste studententeam ter wereld op GAMMA’s GRATIS racedag. Het Vattenfall Solar Team heeft van de 9 deelnames in de World Solar Challenge zeven wereldtitels weten binnen te slepen en twee keer een tweede plek. GAMMA is één van de sponsors van het team dat op zaterdag en zondag de ‘Nuna 9’, winnaar van de laatste World Solar Challenge in 2017, demonstreert.


Gamma Eru Ford valvoline Drenthe Telegraaf RadioNL