Recordbreker tegen de jeugd in BOSS GP

Recordbreker tegen de jeugd in BOSS GP

De snelste raceklasse op de GAMMA Racing Day komt voor het derde jaar in successie naar de beroemde TT-baan. Regerend kampioen Ingo Gerstl heeft met zijn Toro Rosso F1-bolide sinds vorig jaar het ronderecord op het TT Circuit Assen in handen, maar achter zijn rug wordt de jonge generatie steeds sneller..

BOSS GP op de GAMMA Racing Day brengt enthousiaste fans in contact met enkele van de meest kostbare en indrukwekkende raceauto’s ter wereld en hun bestuurders.


Na 9 jaar nieuw baanrecord

Na 9 jaar nieuw baanrecord

Tijdens de 2016-editie van de GAMMA Racing Day reed regerend kampioen Ingo Gerstl met zijn Torro Rosso STR1 F1 in de dertiende ronde een tijd van 1.19.371. Dat is een verbetering van het ronderecord gezet in 2007 tijdens de Champ Car Grand Prix door Dan Clarke en slechts een seconde langzamer dan de absolute snelste ronde op naam van Sébastien Bourdais. Alsof dat nog niet voldoende eer was, mocht de Oostenrijker de trofee voor de winst op de GAMMA Racing Day in ontvangst nemen uit handen van niemand minder dan 2-voudig wereldkampioen Formule 1 Mika Häkkinen.


Jonge generatie is snel

Jonge generatie is snel

Achter de rug van Gerstl en zijn superieure Formule 1-bolide wordt de jonge generatie coureurs steeds sneller. In de top 3 van beide klassementen zijn 3 jonge coureurs te vinden. De Nederlander Rinus van Kalmthout in een Dallara GP2 Evo bolide staat tweede achter Gerstl in de Open categorie en in de Formula categorie leidt de Oostenrijker Johann Ledermair in een Dallara GP2 voor de Indieër Mahaveer Raghunathan in een Lola AutoGP-bolide.

De prestaties van deze auto’s zijn indrukwekkend en het geluid nog indrukwekkender. Van de krijsende V10 Formule 1-motoren en de V12 uit Superleage Formula tot de huilende V8’s van de GP2-bolides en de messcherpe World Series by Renault bolides.   


Gamma Ford Avia Yamaha Eru Radio Veronica Telesport