BOSSGP met Formule 1-bolides

BOSSGP met Formule 1-bolides

De 'Big Open Single Seaters', met naar verwachting nóg meer oud-Formule 1 auto’s, komen in 2018 één keer in actie in Nederland en wel op 18 en 19 augustus op het TT Circuit Assen tijdens de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day.


De BOSSGP race voor volle tribunes komt qua beleving het dichtst in de buurt van een Formule 1-race op Nederlandse bodem. De Formule 1-auto's uit de jaren negentig en jonger staan in BOSSGP samen aan de start tegen andere geweldenaren uit onder meer de Champcar World Series, A1GP, Indycar, Superleage Formula, AutoGP, World Series by Renault en F3000 kampioenschappen.Ronderecord

Ronderecord

Ondanks de hoge kosten die gemoeid zijn met het 'runnen' van een Formule 1-auto doen de coureurs in BOSSGP het niet bepaald rustig aan. De Nederlander Klaas Zwart tekende met zijn ex Mark Webber Jaguar R5 voor de meest opzienbarende crash van het weekend door achterstevoren en compleet los van het asfalt de 'barriers' in te schieten. En na 10 jaar 'droogte' werd recent het officiële baanrecord op Assen verbroken door de Oostenrijker Ingo Gerstl met zijn Scuderia Toro Rosso F1-bolide. De Oostenrijker verwacht in 2018 een tweede Toro Rosso bolide in te kunnen schrijven in BOSS GP.


Speciaal seizoen

Speciaal seizoen

Hoe het startveld er precies uit gaat zien wordt pas eind februari bekend wanneer de inschrijving voor coureurs en teams sluit, maar volgens BOSSGP-coördinator Christian Gaense belooft 2018 een speciaal seizoen te worden met interessante nieuwkomers: "Nieuwe teams en coureurs hebben interesse getoond voor deelname en zijn inmiddels druk bezig de auto’s te prepareren voor het raceseizoen, een aantal daarvan zijn Formule 1-bolides. De race tijdens de GAMMA Racing Day in Assen is voor BOSS GP de grootste van het jaar. De serie geniet van Nederlandse fans bijzonder veel aandacht en ons doel is om deze fans in 2018 te trakteren op een goedgevuld deelnemersveld met spectaculaire bolides en spannende races. "

  

Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf