'Deurkruk aan deurkruk'

'Deurkruk aan deurkruk'
Zo'n 40 racers uit binnen- en buitenland gaan de strijd aan in sportieve auto's gebouwd voor het jaar 1966.

Deze bolides mogen meer dan 50 jaar oud zijn, hun coureurs ontzien het materiaal zeker niet. Deurkruk aan deurkruk strijden zij om elke meter in het NK historische toerwagens en Gran Turismo's. En dat zijn zeer uiteenlopende auto's.

Sportwagens vs. 'Opa's auto'

Sportwagens vs. 'Opa's auto'

In de GT-klasse komen de sportwagens aan de start, de auto's waar iedereen vroeger van droomde: Porsche, Jaguar, Lotus, Austin Healey, Alpine, MG, TVR, Chevrolet Corvette en vele andere merken. De toerwagenklasse is het domein van de gezinswagens van vroeger, 'de auto waar opa in reed'. Hoewel, de Ford Mustang en Falcon stonden destijds in ons land bepaald niet op elke hoek van de straat. De Volvo Amazone, Ford Cortina en de Mini kent daarentegen iedereen.
V8's vs. ranke stuurwagens

V8's vs. ranke stuurwagens


Grote auto's tegen kleine en doorgewinterde coureurs tegen jonge honden. Deze verschillen maken de races aantrekkelijk. Met een dikke V8 onder de kap kan een coureur op de Veenslang en voor de hoofdtribune die kleine autootjes van zich afschudden, maar in de bochten zijn juist de ranke sportwagentjes met hun lage gewicht weer in het voordeel. Wie is de beste stuurman, wie durft het laatst te remmen?

Gamma Ford Avia Yamaha Eru Radio Veronica Telesport