Bumper aan bumper in TCR Europe

Bumper aan bumper in TCR Europe

Tijdens de GAMMA Racing Day worden twee sprintraces verreden in de uiterst competitieve Europese toerwagenklasse TCR Europe. Bumper aan bumper gaan meer dan 15 verschillende nationaliteiten de strijd aan in meer dan 300 pk sterke toerwagens, waaronder de Nederlander Danny Kroes.


Niet minder dan zes verschillende merken strijden in twee races om de overwinning. SÉAT met de Léon CUPRA TCR, Honda met de Civic Type R TCR, Volkswagen met de Golf GTI TCR, Peugeot met de 308 TCR, Audi met de RS3 LMS en Hyundai met de i30 N TCR. Alle auto’s zijn uitgerust met een meer dan 300 pk-sterke op productie gebaseerde turbomotor.


6 merken met 300 PK Turbo

6 merken met 300 PK Turbo

De terugkeer van echte sprintraces voor toerwagens is dankzij het aan elkaar gewaagde deelnemersveld en de ‘reverse grid’, waarbij de top 10 uit race 1 in omgekeerde volgorde start in race 2, een sportief succes. De Fransman Benjamin Lessennes kon zich vorig jaar  niet voor niets pas in de laatste wedstrijd van het seizoen tot kampioen laten kronen. De huidige leider, de Spanjaard Mikel Azcona komt met slechts 1 puntje voorsprong op de Serviër Dušan Borković naar Assen. Deze laatste wordt bovendien nog eens 3 startplaatsen teruggezet wegens een touché met de Brit Josh Files op de Hungaroring afgelopen weekend. Ook Files krijgt voor Assen een ‘grid penalty’, voor een soortgelijk incident. Al met al voldoende voortekenen voor een spannende race op het TT Circuit Assen.


Nederlandse deelname

Nederlandse deelname

De uit het Noordhollandse Vijfhuizen afkomstige Danny Kroes, 18 jaren jong, bestuurt een Séat CUPRA Léon TCR voor het Spaanse team PCR Sport. Het team staat tweede in het kampioenschap, terwijl Kroes dertiende staat in het rijderskampioenschap. Ook ex-WTCC coureur Jaap van Lagen kwam dit seizoen al uit in In TCR Europe voor het Leopard Lukoil Team WRT.


Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf