IDM Motorraces & BOSS GP bij 2020 editie

IDM Motorraces & BOSS GP bij 2020 editie

De GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen trakteert dit jaar op GRATIS motorraces in de Supersport 300 en 600 categorieën van het IDM-kampioenschap. Na de bloedstollende races van afgelopen jaar tekenen de coureurs uit het IDM opnieuw voor een race voor de traditioneel goed gevulde GAMMA Racing Day tribunes. In het competitieve IDM komen de snelste Nederlands goed mee.


Met de motorraces in het prestigieuze Duitse kampioenschap en de  eerder bevestigde races met exclusieve Formule 1-auto’s in BOSS GP, biedt het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa weer een uniek programma voor zowel auto- als motorsportfans. Het IDM-seizoen gaat eind mei van start op de Oostenrijkse Red Bull Ring.


Nederlandse deelname in IDM

Nederlandse deelname in IDM

Tijdens de laatste editie van GAMMA’s GRATIS racedag streden zes coureurs tot op de streep om de winst in de IDM Supersport 300-klasse. WK-rijder Scott Deroue pakte in beide beide races de winst, maar het was de Drent Walid Kahn die vriend en vijand verraste met zijn succesvolle ‘comeback’ als motorracer.

 

De grote verrassing is natuurlijk de reeds aangekondigde deelname in de Superbikeklasse van voormalig MotoGP-coureur Jonas Folger. Het Nederlandse team Pearle Gebben Racing bevestigde onlangs al de deelname van Ruben Bijman in de Supersport 300-klasse en Dion Otten in de Superport 600-klasse. In deze laatste categorie zijn door het Nederlandse Lentink Sports Racing ook Jeroen Hilster en Victor Steeman reeds bevestigd.

 


Racen met F1-auto's

Racen met F1-auto's

Ook de autosportfans kunnen zich verheugen op de 21e editie van de GAMMA Racing Day, want de klasse voor échte Formule 1-auto’s, BOSS GP, staat na een jaar afwezigheid weer op het programma. De snelste Europese raceserie, nog steeds goed voor het officiële baanrecord op TT Circuit Assen gezet door Ingo Gerstl met de Toro Rosso STR-F1, gaat eind april van start in het Italiaanse Mugello en komt op 8 en 9 augustus naar Assen voor twee races. 

Net zoals tijdens de afgelopen edities staat de BOSS GP garant voor veel spektakel op de baan maar ook in de paddock met het warmdraaien van de brute V8 motoren.

 


Gamma Eru Ford valvoline Drenthe Telegraaf RadioNL