Verslag van de dag: zaterdag

Verslag van de dag: zaterdag Wie denkt dat Formule 1 en Assen niet samengaan, had zaterdagmiddag bij de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day moeten zijn. Het Renault Sport Formule 1-team verzorgde met aanstormend talent Oliver Rowland twee indrukwekkende demonstraties. Terwijl de Brit de Grand Prix winnende Lotus Renault E20 de sporen gaf op de Drentse hei, bestuurde oud coureur Robert Doornbos een tweede Formule 1-auto, eentje met ruimte voor een passagier. Pure liefhebbers, maar ook gelukkige winnaars, mochten in een paar snelle ronden uit eerste hand ervaren hoe Formule 1 rijden voelt, hoort en ruikt! In de BOSS GP race kwamen nog eens een handvol exotische Formule 1-wagens van weleer aan de start, zoals de Toro Rosso STR1 F1 van Oostenrijker Ingo Gerstl die vorig jaar het 10 jaar oude ronderecord op Assen wist te verbreken. In race 1, zondag is de tweede wedstrijd met deze imposante wagens, was het Johann Ledermair die de zege voor zich opeiste in zijn Dallara GP2 bolide. De Nederlander Klaas Zwart baarde zaterdag opzien door met zijn Jaguar R5 F1 op hoge snelheid uit de bocht te vliegen.
Supercar GT & Prototype Challenge

Supercar GT & Prototype Challenge

De equipe Hauser/Hauser werd winnaar van de Supercar GT & Prototype Challenge. De strijd werd beslist nadat Christopher Dreyspring, als koploper, in de slotfase van de race zijn Ligier LMP3 opblies. Daardoor lag de weg voor Hauser open om de winst naar zich toe te trekken. In de Supercar Challenge Powered by Hankook waren in race 1, op zaterdag, de coureurs Sluys en Schouten met hun BMW M4 Silhouette verreweg het snelst. Met een voorsprong van maar liefst 53 seconden op Bob Herber kwam het tweetal als winnaar over de streep.
Superkarts & NKHTGT

Superkarts & NKHTGT

Met snelle tijden die in de MotoGP niet zouden misstaan, heeft de Duitser Peter Elkmann zaterdagmiddag indruk gemaakt in de race van de Superkart, een wedstrijd die officieel meetelt voor het CIK-FIA European Superkart Championship. De Duitser zegevierde met amper een halve seconde voorsprong op zijn landgenoot Andreas Jost. Dat die twee snel gingen blijkt wel uit de rondetijden die amper voor elkaar onderdeden. Jost draaide de snelste raceronde uit zijn kart: 1.35.427, amper een seconde langzamer dan de snelste ronde bij de MotoGP in juni op het TT Circuit Assen. Liefhebbers van historische racewagens kwamen aan hun trekken bij de NK Historische Toerwagens en GT's. In die klasse was de Lotus Elan met Bob Stevens de snelste, maar hij kreeg de zege niet cadeau. Binnen een seconde na hem was het Tom Kuiper met zijn Chevrolet Corvette die als tweede over de streep ging.
Neil Verhagen & zondag

Neil Verhagen & zondag

Neil Verhagen, de Amerikaan met Nederlandse roots, zorgde zaterdagmiddag voor een verrassing door op het TT Circuit zijn eerste overwinning in de NEC Formule Renault 2.0 te grijpen. In een spannende race liet hij de Nederlander Richard Verschoor op anderhalve seconde achter zich en nog geen drie tiende van een seconde daarachter ging De Fransman Chales Milesi als derde over de finish. Zondag 6 augustus belooft een minstens zo spannende racedag te worden aangevuld met demonstraties van onder anderen Formule 1-coureur Nico Hülkenberg, Superbikecoureur Michael van der Mark en 2-voudig Dakar winnaar Gerard de Rooy.

Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf