De jeugd heeft de toekomst

De jeugd heeft de toekomst World Superbike coureur Michael van der Mark en de Yamaha YZF-R1 vertoeven allebei op topniveau. Maar de weg ernaartoe, hoe doe je dat? Al zolang Yamaha actief is in de wegracerij, heeft het merk de drie stemvorken zich ingezet om ook in Nederland de motorsport van de nodige impulsen te voorzien: van Jack Middelburg en Boet van Dulmen over de RD350 Cup tot de huidige Yamaha R3 en GAMMA Yamaha R125 Cup.

Beide klassen komen tijdens de GAMMA Racing Day  in actie, waarbij de R125 Cup ook twee wedstrijden op de TT Junior Track rijdt voor het NK Junior Moto Racing.

 


GAMMA Yamaha R125 Cup

GAMMA Yamaha R125 Cup

Met de GAMMA Yamaha R125 Cup wil Yamaha Motor Europe Nederlandse rijders op jonge leeftijd ervaring laten opdoen met een 'volwassen' machine, zo kan wegracetalent zich sneller ontwikkelen. Dat een nieuwkomer de eerste race van het seizoen op zijn naam schrijft is iets dat nog niet eerder voor is gekomen in de GAMMA Yamaha R125 Cup. 'Rookie' Melvin van der Voort domineerde bij de opening van het seizoen op de TT Junior Track in Assen. Op 12 mei wist Eddie de Boer, eveneens een nieuwkomer, de tweede race te winnen. Ook in Staphorst en Assen was de Boer de snelste en klom hij naar de top van het klassement. In Berghem waren de rollen weer omgedraaid en was van der Voort een klasse apart. Hij wist beide races met ruime voorsprong te winnen. De Boer leidt het kampioenschap met 208 punten met Melvin van der Voort op een achterstand van 28 punten. Op de derde plek, op 14 punten van de tweede plek, staat Selwin Hamden.
Yamaha R3 Cup

Yamaha R3 Cup

Met de GAMMA Yamaha R125 Cup als bewezen kweekvijver voor jong talent zocht Yamaha naar een logische vervolgstap om Nederlands racetalent door te laten stromen. Het moet de ideale springplank zijn naar een internationale carrière. De dominante kampioenschapsleider is Finn de Bruin, hij won in Frankrijk, Duitsland en België. Echter is Kevin Mijwaart ook in topvorm en behaalde hij in de tweede manche van België zijn eerste zege. Hij nam vervolgens zijn goede vorm mee naar Zolder waar hij tweemaal als winnaar over de finish kwam. Finn de Bruin staat vooralsnog met 222 punten bovenaan het klassement maar wordt op de hielen gezeten door Kevin Mijwaart met maar 18 punten achterstand. De derde plek wordt bezet gehouden door Jeffrey Buis met 136 punten. 

Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf