'Dweilen' met kostbare klassiekers

'Dweilen' met kostbare klassiekers Het Nederlands Kampioenschap voor Historische Toerwagens en Gran Tourismo's - NK HTGT - is sinds 1997 het officiële NK voor toerwagens en GT's uit de periode 1947 t/m 1965. Het startveld varieert van 'normale gezinsauto's' uit die periode, tot sportwagens van weleer die zijn verworden tot kostbare klassiekers. 

Omdat banden met een klassieke 'compound' en dus weinig grip verplicht zijn, 'dweilen' de grote Amerikaanse sleeën door de bochten van het beroemde MotoGP-circuit. Met meer dan 40 auto's in het veld is afwisseling gegarandeerd en is er overal strijd.
De races

De races

De snelste rijder is Bob Stevens in zijn groen-gele Lotus Elan. Hij beschikt over slechts 1600 cc in zijn klein sportwagentje en weet daarmee vele grotere en sterkere auto's voor te blijven. Andere kanshebbers voor de winst zijn zeker Georg Nolte in de legendarische Ford FT40, Andy Newall in de Jaguar E-type en Norbert Gross in zijn Ford Falcon. 

 Het NK HTGT is een officieel Nederland kampioenschap en de tussenstand wordt aangevoerd door Frans van Maarschalkerwaart in zijn Shelby Mustang. Wil dat zo blijven, dan zal ook hij zich op Assen vooraan moeten melden.

Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf