Thuiszege voor Team Streuer?

Thuiszege voor Team Streuer?

4.542km aan puur geluk, dat is hoe de meeste sidecar teams een ronde over het wereldberoemde TT-Circuit van Assen beschrijven. Dit jaar wordt tijdens de GAMMA Racing Day de vijfde van in totaal zeven rondes van het FIM Sidecar World Championship verreden. En natuurlijk staat voormalig wereldkampioen de Nederlander Bennie Streuer met zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau aan de start in Assen. In het klassement staat Streuer op de vierde plaats. De race in Assen belooft zeker spannend te worden en Bennie Streuer is vastberaden om in zijn thuisland de eerste zege van het seizoen te behalen.

Streuer, Rousseau en de rest van de teams raken extra gemotiveerd door de meer dan 90.000 gepassioneerde race fans die een geweldige sfeer toe voegen aan de race.

 


Overstap naar Kawasaki

Overstap naar Kawasaki

Nadat de Honda vorig jaar niet sterk genoeg bleek te zijn, besloot Bennie Streuer over te stappen naar een Kawasaki krachtbron, tot nu toe met wisselende resultaten. In Le Mans moest het team vroegtijdig stoppen door een klapband. Echter keek Bennie niet geheel ontevreden terug op de wedstrijd, ze konden namelijk team Reeves en team Birchall goed volgen wat betekende dat de snelheid er wel was. Bennie kon direct het verschil merken met de Honda van vorig jaar.  De tweede ronde werd gehouden op de Slovakiaring in Slowakije. Alle teams op de eerste twee startrijen hadden een topstart waardoor het veld dicht bij elkaar bleef en de strijd vanaf het begin al losbarstte. Na een uitje in de grintbak in race 1 behaalden Bennie en Kevin in de tweede race met een derde plek het eerste podium van het jaar. De laatste race voor de GAMMA Racing Day werd gereden in Hongarije waar team Streuer het beste resultaat van het seizoen tot nu toe behaalde. Door betere grip in race 2 behaalde het team een keurige tweede plek.


Comeback Reeves en Wilkens

Comeback Reeves en Wilkens

Tim Reeves en Mark Wilkes maakten een comeback in de FIM Sidecar World Championship en de beide heren hebben tot nu toe bewezen niets aan kracht te hebben ingeboet. Bij de eerste ronde in Le Mans, Frankrijk, verschenen Reeves en Wilkens aan de start met een gloednieuwe ‘Adolf RS’ chassis aangedreven door een 600cc Yamaha motor. Van start tot finish waren het Reeves en Wilkens die aan kop reden en dus hun eerste overwinning van 2018 scoorden. Door het constant presteren en het feit dat de nieuwe ‘Adolf RS’ rijdt als de spreekwoordelijke brandweer staan Tim Reeves en Mark Wilkens met 146 punten aan de leiding in het klassement. Echter Pekka Päivärinta en Jussi Veräväinen kijken op plaats 2 slechts tegen 11 punten achterstand aan en met 100 punten staan de Birchall brothers op een derde plaats. Streuer moet met 72 punten achterstand op Reeves nog flink aanpoten willen Bennie en Kevin nog kans maken op het winnen van het kampioenschap.


Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf