Kjeld Nuis met Doornbos in F1 2-seater Experience

Kjeld Nuis met Doornbos in F1 2-seater Experience

Topschaatser Kjeld Nuis en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos hebben een belangrijke eigenschap gemeen; ze weten allebei wat er voor nodig is om er een aantal snelle en foutloze ronden uit te persen. Nuis, tegenwoordig inwoner van Emmen, werd tijdens de huldiging voor zijn prestaties behaald  op de Olympische Spelen in Zuid-Korea door Provincie Drenthe uitgenodigd om tijdens de GAMMA Racing Day in te stappen bij Doornbos in de ‘F1 2-seater Experience’. Deze speciale tweezitter wordt gerund door Renault Sport Formula One Team en komt gedurende de dag in actie.


"Alsof je op een muur botst"

Tijdens de 2017-editie kwam deze speciale tweezitter tegelijk met de Formule 1-demonstratie van Nico Hülkenberg in de baan. Passagiers waren lyrisch over het rempunt aan het einde van het snelste rechte eind ("alsof je op een muur botst"), de centrifugaalkrachten in de "oneindig naar rechts draaiende Noordlus", de razendsnelle knikken in de Zuidlus richting Ramshoek en de manier waarop Robert op de beroemde GT-bocht afstormt met daar omheen een "arena" van tienduizenden toeschouwers.


"F1-kijken nooit meer hetzelfde"

Doornbos, die naast Nuis nog meer BN-ers als passagier verwacht rond te rijden, zegt over de F1 2-seater experience: "Hierna zal vanuit je luie stoel naar de Formule 1 kijken nooit meer hetzelfde zijn. De gemiddelde autosportfan heeft geen idee van de krachten die worden uitgeoefend op je lichaam tijdens een snelle ronde, laat staan wat er voor nodig is om dat een hele race vol te houden." Of de autocoureur inmiddels ook heeft ingestemd met een paar schaatslessen van de langebaanschaatser is niet bekend..

 


Boek

Boek "F1 - rit van je leven"

De 2-seater F1 Experience is niet alleen weggelegd voor BN-ers. Het is mogelijk ‘een stoeltje te kopen’ in deze auto. In tegenstelling tot de Formule 1-demonstratie van het Renault Sport Formula One Team is dit niet gratis. De ‘Formule 1-rit van je leven’ is via de website te boeken tegen een tarief van € 3.500,-- excl. BTW. Het aantal ritten is beperkt. De rit is onderdeel van een exclusief arrangement waarbij de passagier de GAMMA Racing Day als VIP-gast meemaakt in de ‘Pitroof Inn’. Een korte keuring, een racepak, een helm en natuurlijk instructies van Robert Doornbos en het Renault Sport Formula One Team zijn inbegrepen. Zet je schrap voor enkele supersnelle ronden over de Asser TT-baan!


Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf