NK Junior Moto Racing

NK Junior Moto Racing

In het weekend van de GAMMA Racing Day wordt op de TT Junior Track, net buiten het grote circuit aan de tunnelweg, geracet in wedstrijden om het NK Junior Moto Racing. In dit kampioenschap strijden jongens en meisjes vanaf 6 jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in zes categorieën. De TT Junior Track is toegankelijk vanaf het grastalud langs de Veenslang, of door vanuit de paddock onder de tunnel naar buiten te lopen. 

Opstappen vanaf 6 jaar

Opstappen vanaf 6 jaar

Het NK Junior Moto Racing is een professioneel kampioenschap met als doel de jeugd kennis te laten maken met motorsport en competitie, hen de mogelijkheid bieden om op te stappen, en de sporter helpen door te groeien in de sport. De junior A klasse is voor veel rijders de eerste échte race-competitie. Samen met leeftijdsgenootjes vechten voor het podium en onderling van elkaar leren. De deelnemer mag zelf kiezen met welke motor hij of zij wil rijden. Er zijn namelijk veel verschillende motoren verkrijgbaar en toegestaan. Zelfs deze opstapcategorie heeft een gecertificeerde klassetrainer die rijders en ouders met advies bijstaat tijdens de evenementen. 
Bo Bendsneyder als grote voorbeeld

Bo Bendsneyder als grote voorbeeld

Dat competitieve standaardklassen essentieel zijn om nieuwe topsporters voor het wereldkampioenschap klaar te stomen, laten landen als Spanje en Italië zien. De Nederlandse Red Bull atleet Bo Bendsneyder is het grote voorbeeld voor de jongens en meisjes uit het NK Junior Moto Racing. De jonge coureur acteert in het Moto2 wereldkampioenschap en werd kampioen in zowel de R125 Cup, de NSF100 Cup als de internationale Red Bull KTM in de Moto3-catergorie van het wereldkampioenschap. 

Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf