CIK-FIA European Superkart Championship

CIK-FIA European Superkart Championship

De superkarts in het Europees kampioenschap hebben een vermogen van rond de 100 PK en een topsnelheid van ongeveer 235 km per uur en staan dankzij die waarden bekend als de snelste karts ter wereld. In de enige raceklasse waarin dit weekend nog geracet wordt met tweetaktmotoren, is het de Nederlander Marcel Maasmann die wil stunten voor eigen publiek. 

Maasmann gaat voor zege in zijn thuisland

Maasmann gaat voor zege in zijn thuisland

Maasmann gaat vol de strijd aan om een zege te behalen in zijn thuisland, iets dat hem in 2012 voor het laatst lukte. Regerend kampioen Peter Elkmann uit Duitsland verkeert echter in topvorm en de Tsjech Adam Kout wordt bij de Superkarts beschouwd als de coureur met het meeste talent. 
De snelste karts ter wereld

De snelste karts ter wereld

De snelle rondetijden worden behaald door de hoge bochtensnelheid en het feit dat er met de Superkarts erg laat geremd kan worden. Het lage gewicht van slechts 218 kg van coureur en kart samen en de neerwaartse druk van de vleugels op de kart maken dat mogelijk. Het besturen van een Superkart vertoont daarmee veel gelijkenis met het besturen van een Formule-auto. Doordat de bestuurder vrij dicht boven het asfalt hangt is de beleving echter nóg intenser.

Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf