Ford Fiësta Sprint Cup

Ford Fista Sprint Cup
De Ford Fiësta Sprint Cup richt zich doelbewust op jongeren, jongens en meisjes, tot 25 jaar die vanuit het clubracen of de karting willen doorgroeien en op zoek zijn naar een professionele en competitieve raceklasse. Met bijna dertig coureurs die allen gebrand zijn om zich in gelijkwaardige auto's in de kijker te rijden, wordt er elke race om iedere meter gestreden. 
De Ford Fista ST Line

De Ford Fiësta ST Line

De Ford Fiësta ST Line heeft relatief weinig pk wat maakt dat de coureurs netjes moeten rijden en de auto goed onder controle moeten houden. Elk foutje wordt direct afgestraft met als gevolg het verliezen van de huidige positie. Alle auto's zijn voorzien van een 1-liter Eco Boost motor met een vermogen van 150 pk, in een auto van slechts 1.000 kilo. 
Strijd om de overwinning

Strijd om de overwinning

Hoewel de strijd om de overwinning tot nog toe vooral een duel is tussen De Wit en Hartog, doen zij elkaar in het kampioenschap geen pijn. Waar Hartog uitkomt in het klassement voor coureurs tot 24 jaar, moet de 28-jarige De Wit zich meten in de divisie voor rijders vanaf 25 jaar. De 'veteranen-klasse' is in het leven geroepen nadat het concept van de Ford Fiësta Sprint Cup ook meer ervaren coureurs bleken aan te spreken. 

Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf