Dakar in Drenthe

Dakar in Drenthe
Mochten de tropische temperaturen terugkeren, dan waant de GAMMA Racing Day paddockbezoeker zich in Zuid-Amerika! Op het binnenterrein van het TT-circuit verrijst namelijk een heus Dakar bivak. Rondom een typische woestijntent en een handtekeningpodium presenteren diverse Nederlandse deelnemers aan de zwaarste rally ter wereld zich met hun voertuigen in Drenthe. Een unieke kans om zoveel Dakardeelnemers in het Noorden van Nederland te ontmoeten. 
Het Dakar bivak

Het Dakar bivak

2-voudig winnaar van de rally Gerard de Rooy pakt uit met het Team Petronas De Rooy IVECO en zijn 900 pk sterke 4 x 4 rallytruck. De trucker uit Son was de grote afwezige in de Dakar-editie 2018, maar won wel met overmacht het vrachtwagenklassement in de Afrika Eco Challenge. Teamgenoot Ton van Genugten streed lang voor een podiumplaats in de Dakarrally en ook hij komt naar Assen, samen met truckers als Aad van Velsen, Fried van de Laar, Adwin Hoondert en autocoureurs Henk Theunissen, Rick Aarts en Ruud Vollebregt. Tim en Tom Coronel zijn er met hun nieuwe Jefferies Dakar buggy van het Maxxis Dakar Team, waarmee ze dit jaar met bloed, zweet en tranen uiteindelijk aan de finish belandden.
Veel teams geven acte de prsence

Veel teams geven acte de présence

Ook Mammoet Rallysport met kopman Martin van den Brink met de kenmerkende rode rallytrucks, het RIWALD Dakar Team en Versteijnen Truck Racing geven acte de présence, naast autodeelnemers EB Rally Team, Black Ram en RVL Mobility, Rinus Week en Marcel Vermeij. Onder de motorrijders komt Edwin Straver, vorig jaar vijfde in het kistklassement naar Assen naast Martien Jummink die dit jaar zijn Dakardebuut wil maken. Ook de 25-jarige Wesley Pittens is aanwezig. Met zijn Yamaha WR450F Rally is het zijn ultieme doel om de geschiedenis in te gaan als de beste Nederlander. En tot slot mag natuurlijk de enige vrouw in het gezelschap Nederlandse deelnemers, motorrijdster Mirjam Pol, niet ontbreken in het bivak. Mirjam reed ondanks een breuk in haar onderarm de rally keurig uit; een prestatie van formaat! 
Nederlanders in 2019-editie

Nederlanders in 2019-editie

Bij de presentatie van de 2019-route werd onlangs duidelijk dat er nog meer Nederlandse teams voornemens zijn deel te nemen aan de Dakarrally. Bij de auto's keert Erik van Loon na een jaar afwezigheid normaal gesproken weer terug, waardoor er naar Bernhard Ten Brinke in elk geval twee Nederlandse deelnemers zijn die voor een topklassering in aanmerking komen. Wesley Pittens, Paul Spierings, Martien Jimmink en Marcel Piek debuteren bij de motoren en ook truckers Peter Versluis, William de Groot en Frank Tilburgs hebben aangegeven na een jaar afwezigheid terug te keren. Gerard de Rooy heeft zijn deelname nog niet bevestigd, maar Ton van Genugten, Martin van den Brink en Janus van Kasteren zijn er in ieder geval weer bij. 

Gamma Ford Radio Veronica Yamaha Eru Telegraaf