Aitken debuteert R.S.17 op Assen

Aitken debuteert R.S.17 op Assen Het Renault F1 Team verzorgt op 17 en 18 augustus 2019 een exclusieve Formule 1-demonstratie tijdens de GAMMA Racing Day op het TT Circuit Assen. Het team haalt voor het eerst een F1-auto van de nieuwe generatie naar Nederland. De Hybride R.S. 17 met V6 Turbo levert meer dan 900 pk en gaat tot wel 4 seconden sneller rond dan de vorige generatie F1-bolides. 

Renault testrijder en Formule 2 racewinnaar Jack Aitken laat de de R.S.17 debuteren op Assen!  De 23-jarige Brits/Koreaanse coureur is lid van het Renault Young Driver Program en is naast zijn testwerkzaamheden voor het Formule 1-team actief in de Formule 2, waarin hij recent nog wist te winnen. Aitken belooft te gaan voor de snelste rondetijd ooit op Assen. Met de ‘nieuwe generatie’ turbobolide moet dat volgens het team makkelijk verbroken kunnen worden.
6x in 7 jaar GRATIS F1-demo

6x in 7 jaar GRATIS F1-demo

Voor de zesde maal in 7 jaar trakteert de GAMMA Racing Day op een GRATIS Formule 1-demonstratie. De 2019-editie wordt de twintigste editie van het evenement dat in de afgelopen jaren grote namen naar het TT Circuit Assen haalde.  De GAMMA Racing Day is GRATIS toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door GAMMA Bouwmarkten en evenementpartners Ford Nederland, Koninklijke ERU, Telegraaf en Provincie Drenthe.


Renault F1 Team

Renault F1 Team

Het Renault F1 Team is actief in het FIA Formula One World Championship met coureurs Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. Renault won in de Formule 1 tot nu toe twee keer de wereldtitel voor constructeurs, twee keer het rijderskampioenschap en was betrokken bij negen andere rijderstitels in het wereldkampioenschap Formule 1.


Gamma Eru Ford valvoline Drenthe Telegraaf RadioNL