Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup

Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup

Een Audi met een V10 motor? In de nieuwe Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup racen 20 deelnemers met het sportieve vlaggenschip uit Ingolstadt; de 500 pk-sterke Audi R8 LMS GT4. De naam R8 is een verwijzing naar de R8 raceauto van Audi waarmee onder andere vijf keer de 24 Uur van Le Mans werd gewonnen.


De R8 LMS GT4 is speciaal gemaakt voor GT4-races en beschikt over een 500 pk sterke 5.2 FSI V10-motor, afgeleid van de Lamborghini Gallardo. De strijd om het kampioenschap is nog open, mede door het incidentele optreden van bijzonder snelle gastcoureurs. Tijdens de seizoensopener op de Nürburgring was dat bijvoorbeeld Frank Biela. De 56-jarige Duitser won in de jaren’90 met Audi zowel het DTM-kampioenschap als de Britse en Franse toerwagenserie.


Gelijkwaardig speelveld

Gelijkwaardig speelveld

Alle deelnemers staan aan de start in identieke Audi R8 LMS GT4 bolides. De wagens worden centraal onderhouden en naar het circuit getransporteerd inclusief alle benodigde apparatuur, banden, olie en pitboxuitrusting. Ter plaatste staan iedere deelnemer een monteur en een race-ingenieur ter beschikking. Aan de deelnemer en zijn team de opdracht om de vering, bandendruk, in- en uitgaande demping, stabilisatoren en de achterspoiler naar wens in te stellen. Per raceweekend krijgt iedere deelnemer twee sets slickbanden van Hankook. De banden worden doorgaans in de kwalificatie nieuw ingezet, waarna de race volgt op reeds in de kwalificatie gebruikte banden.


DTM-test voor de kampioen

DTM-test voor de kampioen

In de stand om het kampioenschap leidt Tim Reiter met 17 punten voorsprong op tweede man Tom Spitzenberger, direct gevolgd door Frank Biela die slechts één puntje minder verzamelde dan Spitzenberger. In de Am-klasse leidt Christian Wicht voor de einige dame in het gezelschap, Sophie Hoffman. Beste in de Juniorklasse is aanvoerder van het totaalklassement Tim Reiter. Regerend kampioen Robin Rogalski staat twaalfde, omdat hij tot nu alleen bij de eerste race punten behaalde. Als beloning voor het behalen van de titel mocht de Duitser met Poolse roots van Audi deelnemen aan een DTM-test in de 610 pk-sterke Audi RS5 DTM bolide.

 


“LET OP: VOLGEBOEKT! GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR”

Gamma Eru Drenthe Telegraaf RadioNL