IDM: Snelle WK-rijders en vrouwelijke deelname

IDM: Snelle WK-rijders en vrouwelijke deelname Voor de eerste keer staat een klasse van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) op het programma van de GAMMA Racing Day. 

Het prestigieuze Duitse kampioenschap rijdt een gecombineerde race met het ONK Supersport 300. Met als boegbeeld MTM Kawasaki coureurs Scott Deroue, Jeffrey Buis, Dion Otten en Robert Schotman uit het wereldkampioenschap,  gaan tijdens de GAMMA Racing Day meer dan 25 Supersport 300-coureurs uit binnen- en buitenland de strijd met elkaar aan. Daaronder enkele toppers uit het Duitse kampioenschap én drie vrouwelijke deelnemers: Mieke Abbink, Birgit Scheffer en Corine Brandhorst.
Kawasaki 4 man sterk op Ninja 400

Kawasaki 4 man sterk op Ninja 400

De 23-jarige Scott Deroue is bezig aan zijn derde seizoen in de World Supersport 300 klasse en weet wat het is om voor volle tribunes op het erepodium van het beroemde TT-circuit te staan. Begin april wist de coureur uit Nijkerkerveen tijdens het WK Superbike op Assen als tweede te finishen, om dit kunstje vervolgens in race 1 in Spanje nog eens te herhalen. Deroue, die de afgelopen twee seizoenen bij de beste drie van de wereld hoorde, stond ook bij de eerste race van het jaar al op het podium.  


In het kielzog van de snelste Nederlandse 300 coureur komen Jeffrey Buis, Dion Otten en Robert Schotman op hun Kawasaki WK-machines naar Assen. Otten rijdt als Assenaar een thuisrace terwijl Buis vorig jaar tijdens de GAMMA Racing Day wist te winnen. IDM-rijder Rick Dunnik staat met 103 punten tweede in de tussenstand en wist al drie keer te winnen. 


Ook Melvin van der Voort staat in de top 10 van het IDM-kampioenschap. Of Dunnik de WK-rijders van Kawasaki tegenstand kan bieden, valt te bezien, maar vast staat dat hij na de jongens uit het WK de rijder is met de beste papieren voor het GAMMA Racing Day podium.


Drie vrouwen

Drie vrouwen

De 16-jarige Mieke Abbink uit Almelo is één van maar liefst drie vrouwen die tijdens de GAMMA Racing Day van start gaan in de Supersport 300 race. Abbink komt samen met Birgit Scheffer en Corine Brandhorst over uit het IDM-kampioenschap en is van de drie dames tot nu toe de snelste in die categorie. In tegenstelling tot Scheffer en Brandhorst, die racen in de Nederlandse R3 Cup, racet Mieke uitsluitend in het IDM. Mieke weet wat het is om voor volle tribunes te racen, want in 2017 reed ze al eens een wedstrijd in het bijprogramma van de TT en ook bij de vorige editie van de GAMMA Racing Day stond ze aan de start.


Gamma Eru Ford valvoline Drenthe Telegraaf RadioNL