15-jarig talent voert Ford Fiesta Cup aan

15-jarig talent voert Ford Fiesta Cup aan De Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en België is de ideale springplank van het karten naar de autosport. Een cup waar je snel veel kan leren van ervaren teammanagers en met de nieuw opgedane autosportervaringen kan doorgroeien naar andere aansprekende raceklassen. De 15-jarige Daan Pijl (NL), die vorig jaar zijn debuut maakte in de Cup, staat nu al aan kop in de Nederlandse en het Belgische/Nederlandse klassement. De rijder, die al op 13-jarige leeftijd zijn racelicentie wist te behalen en die vreemd genoeg nooit in wedstrijdverband heeft gekart, staat zowel bij de Nederlandse junioren als in de Dutch Belgian FFSC Super Star bovenaan het klassement. 

Tweede bij de junioren is de 15-jarige Colin Caresani met 89 punten, die regelmatig goed weet te finishen, al is zijn achterstand op Pijl inmiddels opgelopen naar 25 punten. Derde staan met 88 punten Youri Verswijveren en Jorn Boertien, die samen een wagen delen. 
De oudere jongeren

De oudere jongeren

In de strijd om het algemene Super Star klassement deden de oudere jongeren Laurens de Wit en Liroy Stuart goede zaken tijdens de laatste twee wedstrijden op Circuit Zandvoort. Zij wisten elk een race te winnen en lieten de jonkies zien dat er terdege rekening met ze gehouden moet worden. In het klassement boven de 24 jaar staan zij eerste en tweede met respectievelijk 125 en 96 punten. Ronald Bezuur staat daar met enige afstand als derde achter. De vierde plaatst in dit klassement is voor de Groninger student Paul Sieljes. Hij moest de wedstrijd op Zandvoort aan zich voorbij laten gaan, maar in de races waaraan hij wel deelnam toonde hij race na race progressie.
Autoracen tegen een kartbudget

Autoracen tegen een kartbudget

Bij de lancering van de Cup dachten vele wat oudere autosportliefhebbers met plezier terug aan de Ford Escort Mexico Trophy, eveneens een spectaculaire Ford-merkenrace uit de jaren zeventig waarin om elke meter asfalt werd geknokt en die de toeschouwers op de banken bracht. Ook in de huidige cup is de competitie voelbaar tussen de jonge fanatieke rijders, en de wat ervaren oudere rijders. Voor ongeveer het budget van een jaar karten, is het mogelijk om een seizoen te racen in deze kweekvijver voor jong racetalent.

Gamma Eru Ford valvoline Drenthe Telegraaf RadioNL